X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Protestele din New York au adunat mai mult de 300 de mii de oameni

23 sep. 2014,, 02:30   Externe
9490 2
Foto: ria.ru
Întreaga lume a manifestat duminică împotriva încălzirii globale, sute de mii de oameni au ieșit în stradă și au scandat lozinci despre importanța mediului.

Mișcările manifestanților au avut loc în contextul summitului ONU care urmează să se desfășoare marți, la New York, unde se va discuta despre schimbările climatice.

Sute de mii de persoane s-au adunat la New York Londra, Berlin, Amsterdam, Paris, Stockholm, Roma, Madrid, New Delhi, Melbourne şi Rio de Janeiro, București pentru a manifesta contra schimbărilor climatice.

Potrivit organizatorilor, au fost programate aproximativ 2.700 de evenimente în 158 de state.

La marşul din New York au participat, de asemenea, actorul Leonardo DiCaprio, numit recent mesager al păcii pentru ONU, secretarul general al ONU Ban Ki-moon, ministrul francez de Externe Laurent Fabius şi primarul oraşului New York Bill de Blasio.

Astfel, zeci de mii de persoane au manifestat pe străzile din Londra, printre manifestanţi fiind, de asemenea, victime ale inundaţiilor din iarna trecută şi actriţa britanică Emma Thompson, revenită recent dintr-o expediţie în Arctica.

"Trebuie să acţionăm în mod urgent, să nu mai aşteptăm, deoarece plătim cu propriile vieţi şi pierdem mulţi bani", a declarat Ban Ki-moon, în faţa mulţimii de la New York.

De asemenea, peste 5.000 de persoane au manifestat la Paris, într-o ambianţă familială.

Și la București, oamenii au ieșit în stradă înarmați cu pancarte și scandând lozinci precum: „ Murim, luptăm, mediul îl apărăm!”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?