X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Hodorkovski este gata să devină președintele Rusiei

22 sep. 2014,, 00:14   Politică
4911 1
Foto : tsn.ua
Fostul deținut politic, Mihail Hodorkovski este gata să devină în viitor președintele Federației Ruse. Declarația a fost făcută sâmbătă după discursul său în cadrul festivalului Le Monde la Paris, transmite UNIMEDIA cu referire la publicația Le Monde.

Întrebat dacă dorește să devină într-o zi președintele Rusiei, Mihail Hodorkovski a răspuns: „Eu nu am acest obiectiv. Nu așfi interesat de ideea să devin președinte al Federației Ruse, în cazul în care țara mea s-ar dezvolta în direcția normală”.

„Însă dacă va fi necesar pentru a depăși criza și a efectua o reformă constituțională, cea mai esențială parte fiind redistribuirea puterii prezidențiale în favoarea sistemului judiciar, Parlamentului și societății civile, așfi dispus să-mi asum această funcție”, a mai spus Hodorkovski.

Mihail Hodorkovski a lansat sâmbătă o nouă mișcare „Rusia Deschisă”, care își propune să funcționeze ca o rețea însă fără un centru unic. Scopul acesteia va fi regruparea în Rusia a adepților care pledează pentru o cale de dezvoltare europeană. Această cale presupune promovarea statului de drept și renovarea instituțiilor puterii prin alegeri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?