X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

OMS se teme de piața neagră a sîngelui prelevat de la bolnavii de Ebola

21 sep. 2014,, 00:30   Externe
6143 0
Foto: puterea.ro
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este îngrijorată că pe piața neagră a sîngelui ar putea apărea sînge prelevat de la persoane care s-au vindecat de virusul hemoragic Ebola.

În lupta împotriva virusului soldat pînă în prezent cu 2.630 de morți (potrivit celui mai recent bilanț al OMS), una din pistele luate în considerare în prezent de cercetători este ''serul de convalescență'', adică sânge prelevat de la supraviețuitori, relatează 20minutes.ch.

Una din două persoane se vindecă de febra hemoragică, fiind purtătoare de anticorpi specifici. CNN precizează că medicul american Kent Brantly, care s-a vindecat de infecție, a donat sînge unui compatriot contaminat. Această metodă face să renască speranțele în țările cel mai mult afectate de virus (Guineea, Liberia și Sierra Leone), dar duce și la un comerț bănos. ''Sîngele de supraviețuitor'' se comercializează acum pe piața neagră, motiv pentru care OMS a tras alarma.

''Sunt unele studii care sugerează că transfuziile pot preveni sau trata infecția, însă rezultatele lor sunt deocamdată greu de interpretat'', arată organizația. În plus, adaugă OMS, o transfuzie efectuată în condiții necorespunzătoare poate produce un șoc anafilactic mortal sau transmite alte boli, printre care SIDA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?