Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Literatura clasică în limba originală se bucură de mare succes la Tîrgul de Carte 2014 (FOTO)

19 sep. 2014,, 18:15   Showbiz
5761 0
Foto: noi.md
Într-unul dintre pavilioanele centrului expoziţional Moldexpo continuă activitatea Tîrgul de Carte 2014, relatează NOI.md.

Aici s-a desfăşurat o expoziţie impresionantă de cărţi de la diferite edituri. Vizitatorii au posibilitatea să cumpere cărţi pe gustul lor, să achiziţioneze cele mai recente apariţii, precum şi să beneficieze de reducerile oferite de către editori.

«Scopul nostru a fost de a dezvolta în ţara noastră afacerea de cărţi, de a forma necesitatea de lectură, adică, a inspira dorinţa de a găsi anume o carte a sa. Este un fel de misiune culturală şi educaţională», – explică organizatorii.

Pe standurile celor peste 40 de participanţi – editori şi companii, poate fi găsită literatură artistică, clasică autohtonă şi mondială, cărţi pentru tineret şi copii, cărţi-jucării, cărţi ştiinţifice şi istorice, publicaţii metodologice și manuale, enciclopedii şi dicţionare.

Participanţi egali ai expoziţiei au devenit centrele de dezvoltare personală pentru copii şi cursurile de limbi străine. În plus, aici au avut loc întîlniri cu autorii. De exemplu, pentru tinerii cititori a fost organizată prezentarea unei noi cărţi pentru copii - «Lupul de foc sau princesa scitelor» – o poveste istorică de Cezar Cosmin, pentru copiii din clasele primare.

«În ceea ce priveşte literatura pentru copii, este solicitat totul, deoarece unii părinţi caută pentru micuţii lor enciclopedii, alţii doresc să-i distreze cu jocuri cognitive, dezvoltînd gîndirea. Deci, nu putem evidenţia ceva special, există un interes pentru toate», – spune, zîmbind, vînzătorul-consultant al unui stand de literatură pentru copii.

În plus, şi acest lucru merită remarcat special, literatura clasică este întotdeauna solicitată, iar în acest an un mare succes au avut vînzările cărţilor clasice în limba originală.

«Tineretul are tendinţa de a cumpăra literatura clasică în limba originală, de exemplu, operele lui Jane Austen, Jeffrey Chauser, Charlotte Bronte, Alexandre Dumas, şi a altor autori», – remarcă reprezentanţii editurilor.

Vă reamintim că Tîrgul de Carte s-a deschis la 18 septembrie şi se va încheia la 21 septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?