X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin critică aspru ideea referendumului

19 sep. 2014,, 11:12   Politică
3641 1
Foto: noi.md
„Propunerea de organizare a unui referendum în ziua alegerilor parlamentare, pentru modificarea procedurii de alegerii statului, este o aiureală”. Astfel a comentat în cadrul unei emisiuni la postul Național 4 președintele PCRM, Vladimir Voronin, inițiativa liberal-democraților și a liberal-reformatorilor privind inițierea unui plebiscit, informează NOI.md.

Politicianul opinează că propunerea celor două formațiuni este un truc electoral, în contextul eșecului pe care l-ar fi suportat liberal-democrații în cei cinci de aflare la guvernare. Totodată, acesta se arată convins că chiar în condițiile alegerii prin vot direct a șefului statului, împuternicirile lui vor rămîne doar pe hîrtie.

„Ce rezultate a demonstrat PLDM fiind la guvernare, față de țară, față de popor? Nu au cu ce ieși și iarăși au scos chestia veche, măcar cu aiureli. Parlamentul are mandatul poporului și reprezintă interesul poporului. Parlamentarii au dreptul, conform Constituției, să formeze organele de conducere ale țări, care e problema? Dacă va fi ales de popor, ce drepturi o să aibă președintele, dacă el n-o să aibă majoritate în forul legislativ. Ce autoritate o să aibă, cine o să-l susțină în parlament?”, a punctat Voronin.

Săptămîna aceasta liberal-democrații și liberal-reformatorii au venit cu propunerea de modificare a procedurii de alegere a șefului statului, astfel încît acesta să poată fi ales prin votul direct al cetățenilor. Inițiativa prevede ca scrutinul să fie organizat pe 30 noiembrie, în ziua alegerilor parlamentare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?