Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lavrov: punctul fără întoarcere în relațiile Rusiei cu UE nu a fost încă trecut

18 sep. 2014,, 01:51   Externe
4581 1
Foto: activenews.ro
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană trec un test major la soliditate, dar "punctul fără întoarcere" nu a fost încă trecut, transmite RIA "Novosti".

"Linia distructivă a partenerilor europeni în legătură cu criza internă ucraineană: utilizarea de standarde duble în evaluarea situației din Ucraina, atribuirea nefondată a responsabilității pentru tragedia desfășurată Rusiei, încercările de presiune prin sancțiuni - subminează în mod grav încrederea în Europa", - a spus șeful Ministerului rus de Externe.

"În același timp, sînt convins că "punctul fără întoarcere" în relația noastră nu a fost încă trecut", - a spus ministrul.

"Sperăm că "plasa de siguranță", creată de-a lungul anilor, va fi suficient de durabilă pentru a ne permite nu numai să restabilim status quo-ul de pînă la conflict, dar și să mergem mai departe", - a adăugat el.

Potrivit lui Lavrov, pentru aceasta este necesar de depășit logica vicioasă a sancțiunilor și amenințărilor, a comuta la o căutare constructivă și pragmatică a soluțiilor pentru problemele acumulate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?