Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cîți soldați a trimis Rusia în Ucraina?

18 sep. 2014,, 00:55   Externe
12632 13
Foto: nr2.ru
Iata o intrebare cu o multime de raspunsuri diferite. Moscova sustine ca nu a trimit nici un militar in estul Ucrainei, iar daca sunt rusi acolo, numai voluntari. SUA si Kiev afirma ca pe teritoriul Ucrainei au actionat peste 10.000 de soldati rusi.

O parte din ei s-ar fi intors deja acasa. Mai precis, cateva mii. In plus, potrivit unor organizatii neguvernamentale din Ucraina, in conflictul din estul tarii si-ar fi pierdut viata 3.500 de luptatori rusi, in conditiile in care, conform datelor oficiale, bilantul confruntarilor din regiunea Donbas s-ar ridica la 2.700 de morti.

Cu alte cuvinte, nu se stie cati soldati a trimis Rusia in Ucraina. Fara indoiala, Kremlinul cunoaste acest detaliu, dar, probabil, nu-l va divulga niciodata.

Oricum, cancelarul german Angela Merkel a stat de vorba la telefon, luni seara, cu presedintele Vladimir Putin, careia i-a cerut o retragerea totală a trupelor ruse, factor esenstial pentru procesul de pace din Ucraina.

Cu acest prilej, Merkel a pledat in favoarea continuarii dialogului trilateral (UE, Moscova, Kiev) pe tema livrărilor de gaze ruse pentru Ucraina. Rusia a respins însă luni data de 20 septembrie, propusă de Comisia Europeană pentru o discuție în acest format.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?