Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

SUA cer crearea unei zone-tampon la frontiera dintre Rusia şi Ucraina

18 sep. 2014,, 10:00   Externe
3893 2
Foto: novostipmr.com
Statele Unite ar anula o parte a sancţiunilor impuse Rusiei, dacă între aceasta şi Ucraina ar fi creată o zonă-tampon, scrie ziarul rusesc Kommersant în ediţia de miercuri, citat de agenţia publiă RIA Novosti în pagina electronică.

Potrivit unei surse de rang înalt din cadrul administraţiei americane, acest punct este considerat "crucial" de către Washington. Kremlinul i-a răspuns că Moscova nu va accepta nicio condiţie, iar Consiliul Federaţiei Ruse (Camera superioară a Parlamentului rus) a adăugat că nici măcar nu intenţionează să examineze propunerile americane.

Sursa americană a dezvăluit care ar fi condiţiile Washingtonului în vederea unei anulări parţiale a sancţiunilor pe care le-a impus Moscovei.

"Aşteptăm să-şi retragă toţi militarii şi materialul de pe teritoriul ucrainean. Este necesar ca Moscova să înceteze să mai susţină grupări armate şi mercenari în Ucraina, să elibereze toţi ostaticii, în special pe femeia-pilot Nadejda Savşcenko şi pe realizatorul Oleg Senţov. Cerem, de asemenea, crearea unui control la frontiera ruso-ucaineană şi restabilirea suveranităţii Ucrainei asupra frontierelor sale, cu o supraveghere permanentă din partea OSCE. În fine, insistăm asupra creării unei zone-tampon de securitate de ambele părţi ale frontierei", a declarat sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?