X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rosselhoznadzor va lua o decizie finală cu privire la importul de fructe moldovenești

17 sep. 2014,, 16:49   Economie
2849 0
Foto: aced.md
Rosselhoznadzor promite că peste o lună va lua o decizie finală cu privire la soarta importurilor moldovenești de fructe și legume, relatează NOI.md. Acest lucru a fost declarat de către șeful serviciului rus, Serghei Dankvert, la o întîlnire cu ministrul moldovean al Agriculturii, Vasile Bumacov.

„Am discutat cu domnul Dankvert situaţia care s-a creat cu embargoul. El îşi pierde orice ineficienţă, odată ce au fost introduse taxele vamale. Nu este normal ca noi să lucrăm prin intermediari. În cele din urmă, am convenit că mai mulţi reprezentanţi ai Rosselhoznadzor-ului se vor afla în ţara noastră, iar după asta va fi luată o decizie”, a spus ministrul.

Bumacov a menționat la reuniune că embargoul nu mai are sens, întrucît mărfurile din Republica Moldova sînt supuse taxelor vamale. În plus, potrivit oficialului, fructele moldovenești oricum se livrează în Rusia prin intermediari, ceea ce înseamnă că consumatorii trebuie să plătească mai mult pentru ele.

Astăzi Vasile Bumacov s-a întîlnit cu conducerea serviciului Rospotrebnadzor, cu care urma să discute despre perspectivele anulării embargoului asupra vinurilor moldovenești. Negocierile în capitala rusă au avut loc la inițiativa părții moldovenești. Vom reveni mai tîrziu cu detalii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?