X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Filat îi declară război lui Ioniță

17 sep. 2014,, 10:46   Politică
3923 2
Foto: inprofunzime.md
Președintele PLDM, Vlad Filat, îl va acționa în judecată pe șeful Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, pentru acuzații calomnioase. Anunțul a fost făcut de liberal-democrat în cadrul unei emisiuni televizate la TV7, notează NOI.md.

Politicianul a ținut să precizeze că aceasta este prima dată cînd se adresează în instanță pentru a-și face dreptate, în legătură cu acuzațiile defăimătoare care i-au fost aduse. Mai mult, Filat a declarat că își propune să creeze un precedent în Republica Moldova, care să servească drept reper și pentru alte situații similare.

„Eu niciodată nu m-am așteptat că o să ajung să acționez în instanță un fost coleg, pe care l-am tratat cu toată înțelegerea. Acest proces va fi unul nu atît pentru mine, cît pentru a crea un precedent. Deja toate actele au fost prezentate. Îl acționez în judecată nu doar pentru a primi scuze, dar și pentru sancțiunea cuvenită”, a explicat Filat.

Potrivit liderului PLDM, atacurile la adresa sa din ultima perioadă nu sînt îndreptate doar împotriva partidului pe care îl conduce, dar și împotriva țării, cu scopul de a destabiliza situația politică. Politicianul prognozează că șirul ofensivelor la adresa partidele de guvernare vor urma. Totodată, acesta a sugerat că Veacelav Ioniță ar face de fapt jocul omului de afaceri Veaceslav Platon.

„Din păcate, Ioniță, care nu este membru de partid, dar care a avut sprijinul partidului și a fost tolerat în mai multe situații, și-a permis să facă lucrul acesta pentru că s-a lăsat a fi folosit ca o unealtă în această bătălie, care se dă împotriva Republicii Moldova. Miza acestor lucruri este mult mai mare – destabilizarea situației politice”, a menționat Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?