Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O vizită curioasă la Moscova a parlamentarilor francezi

17 sep. 2014,, 00:25   Externe
5506 2
Foto: blogspot.com
La 11 septembrie 14 parlamentari francezi au discutat la Moscova problema sancțiunilor și relațiile dintre Paris și Moscova, scrie corespondentul la Moscova al ziarului Le Monde.

"Sancțiunile, aici, rîd de ele... O atmosferă degajată și o discuție sinceră au remarcat 14 parlamentari francezi aflați în vizită la Moscova, unde la 11 septembrie s-au întîlnit cu Serghei Narîșkin, șeful Dumei de Stat. Aceasta este o bătaie de joc de noile sancțiuni europene, în conformitate cu care acest reprezentant al cercului de apropiați ai lui Vladimir Putin a fost inclus în lista de cetățeni ruși în privința cărora au fost introduse restricții", - se spune în articol.

La 1-2 septembrie, domnul Narîșkin s-a aflat la Paris, la invitația Consiliului Europei, scrie ziarul. Acolo s-a întîlnit cu membrii parlamentului din asociația "Dialogul franco-rus", în frunte cu deputatul Thierry Mariani de la UMP. "Ne-am dori ca și în această situație regretabilă să continuăm să dezvoltăm relațiile de prietenie dintre cele două țări", - a declarat Mariani în timpul discuțiilor purtate la Moscova cu Narîșkin și Serghei Ivanov, șeful administrației de la Kremlin. Deputații nu au nicio îndoială cu privire la navele Mistral: "Ele vor fi livrate! De aceasta depinde reputația Franței", - a subliniat Claude Goasgen.

Parlamentarii și-au exprimat, de asemenea, suportul pentru anexarea Crimeei, scrie corespondentul. "Vladimir Putin a acționat în calitate de șef de stat: și-a protejat poporul", - a spus Nicola Duik.

"Ironia sorții, șoferul autobuzului delegației franceze a legat de oglinda retrovizoare panglica Sf. Gheorghe, simbol istoric al victoriei sovietice asupra Germaniei naziste, iar astăzi - un simbol al susținerii pentru strategia Kremlinului în Ucraina", - scrie autorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?