X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Germania reacționează la știrile cu privire la apariția tancurilor germane în Ucraina

17 sep. 2014,, 00:05   Externe
9695 7
Foto: trends.md
Guvernul Germaniei a negat oficial informațiile unor mass-media precum că în Ucraina s-ar fi aflat tancuri germane.

"Povestea cu tancurile "Leopard" nu este adevărată. Nimic nu a fost acolo", - a declarat pentru ITAR-TASS o sursă din cadrul Ministerului Apărării din Germania.

El a adăugat că Germania este reprezentată la exercițiile în curs de desfășurare în Ucraina cu doar trei soldați: "Din partea Germaniei în Ucraina sînt acum doar trei oameni. Ei sînt ocupați de activitatea de natură analitică", - a spus sursa.

Amintim că la 13 septembrie, unele mass-media ucrainene au anunțat că frontiera polono-ucraineană a fost traversată de 34 de tancuri germane, apoi ele ar fi fost văzute în apropiere de Ternopol, iar apoi pe șoseaua de centură a orașului Lvov. După care, potrivit bloggerilor locali, tancurile "Leopard" s-au îndreptat spre est.

La 15 septembrie, în Ucraina au început exercițiile militare comune cu NATO "Trident Rapid 2014". La aceste manevre participă trupe din 15 țări.

Însă drumurile pe care se deplasează tehnica se află mult mai la est de locul de desfășurare a exercițiului, ceea ce ridică semne de întrebare.

Anterior a apărut informația despre trupele NATO "rătăcite": elicopterele care participă la exercițiu, pe ruta dintre Letonia și baza aeriană din Polonia s-au rătăcit, speriind locuitorii din orășelul polonez Groot.

Ministerul rus de Externe a declarat anterior că intenția NATO și a Kievului de a organiza exerciții militare amenință să perturbe progresele înregistrate în procesul de reglementare pașnică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?