X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nicolae Timofti a făcut un anunț important

16 sep. 2014,, 17:47   Politică
6257 5
Foto: noi.md
Șeful statului, Nicolae Timofti, își va exercita mandatul pînă la învestirea în funcție a președintelui nou ales. Precizarea a fost făcută de reprezentanții Președinției după ce anterior în presă s-a vehiculat presupunerea că Timofti ar intenționa să demisioneze, după alegerile din 30 noiembrie, informează NOI.md.

În declarația președintelui se precizează că demisia șefului statului înainte de termen ar genera o stare de instabilitate politică și ar prejudicia parcursul european al țării. Totodată, șeful statului face un apel către instituțiile statului și forțele politice să se concentreze pe desfășurarea în bune condiții a scrutinului parlamentar.

Conform rigorilor constituţionale, vacanţa funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova intervine în caz de expirare a mandatului, de demitere, de demisie, de imposibilitate definitivă a exercitării atribuţiilor sau de deces. Astfel, mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează patru ani şi se exercită de la data depunerii jurămîntului, se precizează în nota informativă a președinției.

Amintim că Nicolae Timofti a depus jurămîntul pe 23 martie 2012, iar exercitarea efectivă a mandatului durează pînă la depunerea jurămîntului de către preşedintele nou ales.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?