X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tenderul pentru reconstrucţia a trei străzi din capitală ar putea fi declarat nevalabil (VIDEO)

16 sep. 2014,, 17:43   Societate
3873 1
Foto: noi.md
Tenderul şi contractul pentru reconstrucţia bulevardului Ştefan cel Mare, a străzilor Constantin Negruzzi şi Vasile Alecsandri din capitală a fost semnat cu încălcări. Aceasta este concluzia comisiei speciale pentru examinarea procedurii de desfăşurare şi selecţie competitivă a companiilor pentru reconstrucţia drumurilor. Rezultatele raportului cu faptele de încălcări expuse au fost prezentate astăzi la o conferinţă de presă de către membrii comisiei formate din consilieri municipali.

Membrii comisiei constată că primarul general Dorin Chirtoacă, la semnarea contractului pentru reconstrucţia drumurilor, nu s-a asigurat de susţinere din partea consilierilor municipali. Iar tenderul pentru selectarea companiei de construcţii a fost efectuat cu încălcarea procedurilor.

«Acest contract a fost semnat nu doar fără acordul Consiliului Municipal, dar şi de către persoane care nu sînt autorizate să semneze contractul din partea companiei care a cîştigat licitaţia. În acest sens, semnătura pe contract nu este valabilă. În plus, constatăm o încălcare gravă a prevederilor Legii privind administraţia publică locală. Pînă în prezent, Consiliul Municipal nu a aprobat nici proiectul tehnic, nici fezabilitatea proiectului. Dar cel mai important este faptul că toate aceste proceduri sînt efectuate în secret», a declarat preşedintele comisiei, Veaceslav Bulat.

Membrii comisiei susţin că se ştia în prealabil care anume agent economic va cîştiga licitaţia – tot acesta a obţinut anterior dreptul de a reconstrui strada Alecu Russo.

Raportul cu toate faptele de încălcare şi cererea de a declara nevalabil tenderul realizat va fi trimis Procuraturii Generale. Comisia a realizat această investigaţie în perioada iunie-septembrie.

Costul total al proiectului este de peste 32 de milioane de euro (mai mult de 600 de milioane de lei).


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?