Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Specialiştii de la Rosselhoznadzor efectuează o inspecţie a calităţii produselor agricole şi a instalațiilor frigorifice din Găgăuzia

16 sep. 2014,, 17:15   Economie
3061 0
Foto: ipn.md
Reprezentanţii serviciului rus Rosselhoznadzor au sosit astăzi, 16 septembrie, în Găgăuzia. Scopul vizitei îl constituie familiarizarea cu situaţia reală din sectorul agricol din autonomie, relatează NOI.md cu referire la portalul de ştiri Gagauzinfo.md.

Anterior, conducerea regională i-a trimis o scrisoare şefului Rosselhoznadzor-ului, cu cererea de a trimite în Găgăuzia experţi pentru a examina calitatea producţiei horticole locale.

La o reuniune a experţilor instituţiei ruse cu producătorii agricoli din autonomie, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a declarat că producţia locală va satisface toate cerinţele standardelor ruseşti.

«Sîntem dispuşi să satisfacem cele mai exigente cerinţe atît din partea Rosselhoznadzor-ului, cît şi din cea a Rospotrebnadzor-ului. Noi garantăm lipsa reexportului. Nu va avea loc niciun fel de reexport de pe teritoriul autonomiei. Vor fi doar produse fabricate pe teritoriul autonomiei», a asigurat președintele Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Reprezentantul Rosselhoznadzor-ului a remarcat că în cadrul vizitei de lucru va fi efectuată o analiză a calităţii producţiei şi a ambalajului mărfurilor din autonomia găgăuză.

«Noi ne vom familiariza cu gospodăriile, cu instalațiile de refrigerare. Este datoria noastră strictă. Într-adevăr, situaţia e astfel că dacă va apărea o decizie de a trimite mărfurile din Găgăuzia în Rusia, trebuie să ne asigurăm că nu va fi vreun reexport din ţările ale căror produse sînt interzise pentru import în Federaţia Rusă», a rezumat reprezentantul Rosselhoznadzor-ului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?