X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Corman: Cetățenii trebuie motivați să susțină continuarea cursului european

16 sep. 2014,, 15:10   Politică
3719 7
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului, Igor Corman, consideră că cetățenii trebuie motivați ca după alegerile parlamentare din noiembrie să susțină continuitatea procesului de integrare europeană a țării. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul Forumului anual de dezbateri privind integrarea europeană a Republicii Moldova, eveniment la care au participat mai mulți demnitari de stat, notează NOI.md.

”Integrarea europeană trebuie să devină un proiect național pentru care trebuie să avem și consensul forțelor politice, și sprijinul cetățenilor. Trebuie să-i motivăm pe cetățeni ca și după alegerile parlamentare din noiembrie să continuăm acest proiect, care nu are alternativă”, a declarat Corman.

Spicherul a precizat că, în funcție de rezultatele alegerilor, în urma scrutinului, poporul va dansa fie “hora Europei, fie ceastușki”. Totodată, Igor Corman s-a referit la provocările cărora le face față Republica Moldova în procesul de integrare europeană, printre care contextul geopolitic regional, sancțiunile impuse de Federația Rusă la importul de vinuri, fructe și legume moldovenești, activitatea unor forțe politice antieuropene. ”Sancțiunile introduse sînt ilegale, n-au nicio argumentare de natură comercială. Ele au fost introduse în baza unor decizii politice, emoționale, pornind de la contextul din regiune. O provocare serioasă este și faptul că avem în țară forțe politice care deschis optează pentru deturnarea agendei europene a Republicii Moldova, încearcă să folosească această conjunctură regională și să divizeze societatea”, a subliniat Corman.

Forumul anual de dezbateri privind integrarea europeană se află la cea dea doua ediție și este organizat de Fundația „Friedrich-Ebert-Stiftung”, Asociația pentru Politică Externă, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?