Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Israelul va împărtăşi Republicii Moldova experienţa sa privind gestionarea resurselor de energie şi apă

16 sep. 2014,, 14:15   Economie
2695 0
Foto: europalibera.org
Israelul va împărtăşi Republicii Moldova experienţa sa în domeniul de gestionare a resurselor de energie şi apă, relatează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, acest lucru a fost declarat de către viceprim-ministrul, ministrul pentru Infrastructură, Energie, Apă şi Dezvoltare Regională, Silvan Shalom, în cadrul întrevederii la Chişinău cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

El a menţionat că autorităţile israeliene sînt dispuse să ofere Republicii Moldova asistenţă în diverse domenii, inclusiv cel de alimentare cu apă potabilă şi diversificarea resurselor energetice.

Iurie Leancă a salutat această intenţie, remarcînd succesele Israelului în această sferă. El a menţionat că autorităţile israeliene au reuşit să soluţioneze problema acută a accesului la apă în deşert, iar Republica Moldova, dispunînd de resurse, stagnează în acest domeniu.

Delegaţia statului Israel se află în Republica Moldova la invitaţia viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman. Delegaţia include un număr de experţi de la instituţiile naţionale responsabile pentru gestionarea resurselor de apă şi de energie. Ei vor colabora cu autorităţile moldoveneşti în cadrul unor grupuri interdepartamentale care vor fi create în viitorul apropiat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?