Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gherman: Calea va fi lungă şi grea

16 sep. 2014,, 11:45   Politică
3718 1
Foto: noi.md
Acordul de asociere cu UE este cel mai bun şi mai eficient mijloc de dezvoltare şi modernizare a Moldovei, consideră ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman. Ministrul a participat la forumul „Annual Moldovan European Integration Debate Forum”, care are loc astăzi la Chişinău, comunică NOI.md.

„Noi sîntem oneşti şi deschişi pe această cale şi nu vorbim doar că va fi uşor. Calea spre atingerea ţintei va fi lungă şi grea, însă Moldova nu are altă alternativă”, a spus Natalia Gherman.

Cei prezenţi la forum au menţionat situaţia geopolitică dificilă în care a ajuns astăzi Republica Moldova, precum şi provocările cărora ea trebuie să le facă faţă.

„În plan geopolitic se desfăşoară scenarii dramatice în Ucraina, faţă de Moldova sînt aplicate sancţiuni economice, ce nu au temei economic. Situaţia este agravată şi pe plan intern, în legătură cu preconizatele alegeri parlamentare”, a accentuat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Preşedintele Partidului Democrat al Moldovei, Marian Lupu, a propus ca Acordul de asociere cu UE să nu fie utilizat în scopuri politice: „trebuie să uităm de egoismul politic şi să acţionăm în interesele majorităţii populaţiei”, precum şi să nu rupem relaţiile cu Rusia: „aceasta este o strategie greşită”.

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a îndemnat populația Moldovei să fie responsabilă de ceea ce se întîmplă în țară. În opinia lui, societatea trebuie să se schimbe şi să controleze situaţia.

Evenimentul „Annual Moldovan European Integration Debate Forum” este organizat de Asociaţia pentru Politică Externă (АРЕ) şi Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?