Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova şi Israelul, dispuse să realizeze proiecte energetice comune

16 sep. 2014,, 11:30   Economie
3014 1
Foto: mec.gov.md
Statul Israel este dispus să pună în aplicare, în colaborare cu Republica Moldova, unele proiecte energetice comune, relatează NOI.md. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei al Republicii Moldova, acest lucru a fost declarat de către viceprim-ministrul, ministrul pentru Infrastructură, Energie, Apă şi Dezvoltare Regională, Silvan Shalom, în cadrul unei întrevederi la Chişinău cu viceprim-ministrul, ministrul economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu.

În cadrul dialogului a fost evaluată dinamica cooperării moldo-israeliene în domeniile comercial-economic şi investiţional, accentuînd necesitatea de a extinde această tendinţă pozitivă în alte domenii de cooperare, cum ar fi sectorul energetic şi de investiţii.

Principalele teme de discuţie au vizat cooperarea economică bilaterală, în special perspectivele pentru implementarea proiectelor comune în sectorul energetic. În acest context, Andrian Candu a confirmat opţiunea ţării noastre de integrare în piaţa energetică a Uniunii Europene.

El a accentuat că Republica Moldova dispune de un mare avantaj strategic la nivel regional, graţie poziţiei geografice favorabile şi reţelelor energetice de tranzit. Ministrul Economiei a spus că anume din acest motiv Guvernul Republicii Moldova a stabilit ca o prioritate consolidarea legăturilor de transport a reţelelor de energie electrică. Andrian Candu a menţionat că punerea în aplicare a proiectelor de interconectare între Republica Moldova şi piaţa internă a Uniunii Europene, prin construirea unor noi linii electrice, precum şi efectuarea măsurilor de consolidare a reţelelor interne sînt esenţiale, atît pentru siguranţa aprovizionării, cît şi pentru bunăstarea socială în ţara noastră.

Silvan Shalom a remarcat atitudinea deschisă a autorităţilor israeliene faţă de realizarea unor proiecte energetice comune cu Republica Moldova. De asemenea, el i-a adresat lui Andrian Candu invitaţia de a efectua o vizită în Israel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?