X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O nouă convorbire telefonică Putin - Barroso // Ce AU DISCUTAT cei doi

16 sep. 2014,, 11:00   Externe
4385 0
Foto: ruvr.ru
Preşedintele Comisiei Europene (CE), José Manuel Barroso, i-a subliniat luni, în cursul unei conversaţii telefonice, preşedintelui rus, Vladimir Putin, necesitatea respectării armisitţiului în Ucraina, conform mediafax.ro.

Barroso "a subliniat necesitatea respectării totale a planului de încetare a focului în 12 puncte convenit la Minsk" între Kiev şi rebelii separatişti, a anunţat Comisia într-un comunicat. Cei doi lideri s-au întreţinut în cea de a doua zi de la ziua cea mai sîngeroasă în estul Ucrainei după instaurarea unui armistiţiu fragil, armata ucraineană şi separatiştii proruşi acuzîndu-se reciproc de încălcarea acestuia. Uniunea Europeană a înăsprit vineri sancţiunile economice adoptate împotriva Rusiei, însă menţine dialogul cu Moscova.

În acest context, Comisia Europeană a propus recent, la finalul unei reuniuni ministeriale tripartite cu Rusia şi Ucraina, amînarea pentru ianuarie 2016 a intrării în vigoare a Tratatului de liber schimb cu Ucraina. Barroso şi Putin "şi-au afirmat dezacordul" cu această opţiune, care trebuie de acum să primească aprobarea statelor membre ale UE, dar generează controverse în Ucraina, a adăugat Comisia. Un ministru adjunct al diplomaţiei de la Kiev a demisonat deja, în semn de protest faţă de această amînare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?