Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Național-liberalii au propus partidelor ”fără șanse” să se unească într-un bloc electoral

16 sep. 2014,, 10:15   Politică
4057 3
Foto: unica.md
Partidul Național Liberal a propus Partidului ”Acțiunea Democrată”, Partidului Liberal Reformator, Partidului Popular și Mișcării Antimafie să formeze un bloc electoral pentru alegerile din noiembrie. Un apel în acest sens a fost publicat luni pe blogul președintei Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco, care a amintit că denumirea de ”partide fără șanse” le-a fost dată de partidele parlamentare relatează agenția ”Infotag”.

„PNL a formulat o serie de propuneri concrete privind participarea, în aceste alegeri, într-un «bloc european» sau într-un «bloc liberal», pentru a se continua, cu fermitate, pregătirea în vederea aderării la UE și pentru contracararea presiunilor rusești contra viitorului nostru românesc, european”, a menționat Pavlicenco.

”Nu au urmat reacții de acceptare din partea partidelor parlamentare. În aceste condiții, membrii Delegației Politice Naționale a PNL adresează un ultim apel partidelor democratice, proeuropene, cu șansa de a oferi o alternativă populației cu vederi naționale. Mesajul vizează entitățile politice mai vizibile și cu un potențial sprijin electoral – PAD, PLR, PPM, Antimafie”, se spune în adresare.

Pavlicenco a accentuat că ”în listă nu se regăsește PL, care a demonstrat rigiditate necivilizată și incapacitate de dialog și de compromis rezonabil”.

”PL demonstrează suficiență și încrederea că va avea totuși cîțiva deputați în legislativ, care însă nu vor rezolva mari probleme de sistem. PNL solicită inițierea de urgență a unui dialog pentru a propune electoratului o forță nouă, a treia, cu adevărat proeuropeană, ca să nu se mai voteze partide oligarhice”, se mai spune în adresarea PNL.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?