X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin, Barroso și Merkel au discutat amînarea asocierii între Ucraina și UE

16 sep. 2014,, 01:31   Externe
4843 1
Foto: voanews.com
A avut loc o convorbire telefonică între președintele rus Vladimir Putin, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit serviciului de presă al Kremlinului.

"Liderii au evalut pozitiv acordurile privind amînarea punerii în aplicare a Acordului de asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina pînă la 1 ianuarie, 2016, la care s-a ajuns n cadrul reuniunii ministeriale Rusia-UE-Ucraina de la Bruxelles, din 12 septembrie. A fost subliniată necesitatea de a continua lucrul în comun asupra detaliilor practice ale acordului menționat", - a anunțat serviciul de presă.

A fost examinată, de asemenea, evoluția situației din Ucraina, ținînd cont de importanța respectării stricte de către părțile implicate în conflict a regimului de încetare a focului în Donbas și monitorizarea eficientă a armistițiului de către OSCE.

De asemenea, liderii din Rusia, Germania și UE au discutat despre livrările de gaze rusești către UE. "S-a convenit asupra continuării consultărilor în formatul trilateral", - a precizat serviciul de presă al Kremlinului.

De notat, că la 12 septembrie, UE, Ucraina și Rusia au convenit să amîne punerea în aplicarea a acordului privind zona de liber schimb a UE și Ucrainei pînă în anul 2016 cu menținerea eliminării taxelor vamale ale UE pentru mărfurile ucrainene. Partea politică a asocierii nu trebuie să fie amînată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?