X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Strelkov: Armata ucraineană este gata cu relativ succes să înfrunte forțele armate ruse

16 sep. 2014,, 00:55   Externe
9820 4
Foto: mediametrics.ru
În prezent, armata ucraineană este gata cu relativ succes să înfrunte forțele armate ale Rusiei, crede ex-ministrul apărării din republica populară Donețk Igor Ghirkin (Strelkov). Potrivit agenției de știri REGNUM, despre acest lucru, el a spus la 13 septembrie, la un post TV din Rusia.

"Armata ucraineană a suferit o mulțime de înfrîngeri tactice umilitoare. Repet, anume umilitoare și anume tactice, deoarece strategic a fost întotdeauna de zeci de ori mai puternică decît rebelii. Cu toate acestea, prin însăși faptul existenței sale, prin simpla participare a acestora la ostilități în 5 luni a cîștigat o mare experiență - crede Ghirkin. – Această experiență este adesea negativă. Adică, experiența înfrîngerilor, înfrîngerilor umilitoare, dar este și aceasta o experiență militară, care a crescut calitățile sale de luptă. Ea s-a curățat de o mulțime de "zgură", ofițeri și soldați care nu au vrut să lupte, care au fugit,au dezertat, și-au găsit un alt loc. S-a format un nucleu care este gata să lupte mai departe. În urmă cu 4-5 luni aceasta nu era. În fond, această armată, într-o anumită măsură, este gata să se confrunte cu forțele armate ruse și să reziste cu relativ succes. Am considerat întotdeauna că comentariile derogatorii la adresa armatei ucrainene, despre ucraineni, ca militari, nu doar sînt incorecte, ele sînt, în general, dăunătoare ca atare".

Potrivit lui Ghirkin, principala problemă a armatei ucrainene este proasta conducere, dar nu soldații: "Nu uitați că ucrainenii – galițieni, ucrainenii ruși, cum se spune, ei toți rămîn ruși. Sub o conducere normală și, mai ales în apărare, ei luptă foarte bine. Problema armatei ucrainene este, în primul rînd, în comandanți și conducători, nu în soldați. Soldații au probleme atunci cînd se confruntă cu faptul că văd o discrepanță dintre propagandă și realitate. Cînd ajung în zonele locuite de civili și înțeleg că acești civili nu-i văd ca eliberatori și nu-i așteaptă ca eliberatori. Atunci rezistența morală a unităților militare începe să se clatine. În alte cazuri, ei sincer cred că luptă împotriva Rusiei, împotriva fasciștilor mercenari, împotriva unor careva ceceni, osetini. Ei luptă suficient de curajos, cel puțin în defensivă. În atac merg prost".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?