X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Referendumul pentru independența Scoției. Care sînt cifrele ultimului sondaj de opinie

16 sep. 2014,, 00:45   Externe
6586 3
Foto: stirileprotv.ro
Un nou sondaj realizat de Survation pentru campania "Better Together" arata un avans pentru tabara care se opune independentei Scotiei, cu 47% din intentiile de vot, fata de 40,8% pentru tabara care sustine separarea de Marea Britanie.

Peste 12% se declara insa indecisi, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Cu doar cinci zile inainte de referendum, acest sondaj, realizat prin telefon pe un esantion de 1.044 de persoane, arata un avans pentru "nu" cu 54% din intentiile de vot, fata de 46% pentru "da".

Potrivit sondajului de opinie, 93,1% din persoanele intervievate au evaluat cu 10/10 o eventuala participare la vot. De asemenea, sondajul a relevat ca 40% din persoanele intervievate apreciaza ca atat ele, cat si familiile lor, ar fi intr-o situatie financiara mai putin favorabila in cazul declararii independentei Scotiei, in timp ce 27% cred contrariul.

Asemeni anchetei realizate de ICM pentru Guardian si facute publice vineri, acest nou sondaj de opinie arata ca numarul indecisilor, dupa ce a atins nivelul cel mai jos, cu 6%, la inceputul lui septembrie, a urcat la peste 10% si pana la 17% in sondajul ICM.

Aceasta evolutie pare sa arate ca odata cu apropierea scrutinului si intensificarea acoperirii mediatice a campaniilor celor doua tabere, unii alegatori devin tot mai nehotarati.

Potrivit Financial Times, care a facut sinteza tuturor sondajelor efectuate de la inceputul lui aprilie, la 11 septembrie, 47% din cei aproximativ patru milioane de alegatori chemati la vot ar opta pentru ramanerea in componenta Marii Britanii, 43% s-ar exprima in favoarea independentei, 9% ar fi indecisi, in timp ce 1% nu ar dori sa voteze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?