X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Parlicov: Moldova nu va avea probleme în aprovizionarea cu gaze naturale, iar România nu are nicio legătură cu asta

15 sep. 2014,, 17:27   Economie
3398 0
Foto: noi.md
«Reducerea livrărilor de gaze naturale ruseşti în România nicidecum nu va afecta Republica Moldova şi nici furnizarea de gaze naturale de la Bucureşti spre Chişinău – cel puţin pentru că vecinii noştri deocamdată nu au efectuat astfel de livrări. Parafrazînd binecunoscuta expresie: nu este gazoduct – nu există nici probleme legate de gazele românești pentru Moldova», a declarat pentru NOI.md fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) Victor Parlicov.

Astfel expertul a comentat vestea că de astăzi Rusia a redus cu 5 la sută livrările de gaze naturale către România.

Amintim că în urmă cu cîteva zile acelaşi lucru i s-a întîmplat Poloniei şi Slovaciei.

«Rusia a avertizat ţările europene cu privire la atitudinea sa negativă faţă de inversarea livrărilor gazelor sale spre Ucraina, pentru care ea a stabilit preţuri politice. Astăzi ea demonstrează clar seriozitatea intenţiilor sale», a reamintit interlocutorul.

«În ceea ce priveşte eventualele probleme în România, vă reamintesc că în perioada de vară această ţară este aprovizionată suficient de propriile gaze, şi doar în perioada de iarnă achiziţionează volumele necesare de la Rusia. Ceea ce ţine de noi, Gazprom-ul îndeplineşte cu regularitate livrările contractuale în Republica Moldova. Nu există motive pentru îngrijorări vizavi de încetarea acestora, precum şi a tranzitului prin ţara noastră», a rezumat Palricov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?