Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cehia va finanța un nou proiect de dezvoltare regională în Moldova

14 sep. 2014,, 13:00   Economie
4999 0
Foto: noi.md
Cehia și-a anunțat acceptul de finanțare a unui nou proiect de dezvoltare regională în Moldova, transmite NOI.md. Despre aceasta au declarant reprezentanții Agenției Cehe pentru Dezvoltare și Ambasadei Cehiei la Chișinău, în cadrul întrevederii cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, examinînd lansarea proiectului, potențialii beneficiarii, inclusiv alte cooperări în domeniul dezvoltării regionale.

Părțile au stabilit prioritățile de colaborare în domeniu, inclusiv au enumerat principalele activități în proiectele comune inițiate. Astfel, în Regiunea de Dezvoltare Sud, experți din Cehia vor consolida capacitățile autorităților locale în dezvoltare social-economică echilibrată.

Totodată, părțile au convenit că reprezentanții Cehiei vor participa la realizarea proiectului ce ține de implementarea sistemului informațional geografic în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Un alt subiect de discuție a constituit Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Republica Moldova și Cehia fiind țări membre ale strategiei au decis să identifice posibilități de promovare a obiectivelor ce țin de interconectarea regiunii Dunării; protejarea mediului, creșterea prosperității și consolidarea regiunii.

SUERD oferă oportunități țării noastre pentru dezvoltarea calității vieții, creșterea competitivității și a atractivității regiunilor de dezvoltare, obținerea de avantaje economice prin încheierea de parteneriate de afaceri şi prin cooperări „încrucișate” între sectorul public şi cel privat, inclusiv, posibilitatea de atragerea de investiții în domenii strategice precum infrastructurile de transport, mediu şi energie. În acest context, partea cehă și –a exprimat disponibilitatea de a susține Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în calitate de coordonator național în acest domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?