Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Expert: Ghimpu nu va ceda șefia PL

11 sep. 2014,, 13:45   Politică
3733 1
Foto: tribuna.md
Analistul politic Nicolae Negru opinează că cel de-al IV-lea Congres al Partidului Liberal, programat pentru 14 septembrie, se va desfășura fără mari surprize. Deși, pe ordinea de zi a reuniunii figurează și subiectul alegerii unei noi conduceri, analistul este de părere că actualul lider, Mihai Ghimpu, va fi reales la șefia PL, notează NOI.md.

Potrivit publicistului, rezultatele sondajelor de opinie din ultima perioadă arată că funcția de președinte al partidului ar trebui să-i revină lui Dorin Chirtoacă, întrucît nivelul de popularitate al acestuia este mai înalt.

„Dacă judecăm după declarațiile făcute recent de Ghimpu, nu va fi nicio schimbare în conducerea partidului. Ghimpu nu vrea să cedeze această funcție. Cred că partidul va avea de pierdut în această privință. Dacă e să judecăm după sondaje, nivelul de popularitate a lui Dorin Chirtoacă este mai înalt decît cel al lui Ghimpu. La noi, la alegeri se votează în primul rînd liderul de partid, iar din sondaje reiese că aderența la acest partid ar putea scade”, a menționat Negru.

În opinia analistului, funcția de prim-vicepreședinte al PL ar putea să-i revină deputatului Valeriu Munteanu, care, în opinia lui Negru, s-a manifestat mai accentuat în ultima perioadă. Șanse mai slabe la acest capitol îi revin însă parlamentarului Gheorghe Brega.

În ceea ce privește noul program al partidului, expertul este de părere că în linii mari, pozițiile liberalilor vor rămîne neschimbate, una dintre temele de campanie ale formațiunii fiind aderarea Moldovei la NATO.

Precizăm că peste 2000 de delegați din partea organizațiilor teritoriale ale Partidului Liberal vor participa în această duminică la cel de-al IV-lea Congres al formațiunii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?