X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Jaguar a prezentat la Londra sedanul XE

10 sep. 2014,, 15:53   Ştiri Auto
4663 0
Foto: jaguar
La Londra, compania Jaguar a prezentat sedanul XE: premiera locală a precedat debutul mondial, care se va produce la 2 octombrie la moto-showul din Paris.
Autorii au muncit asupra aerodinamicii și au obținut succese: coeficientul de rezistență este impresionant - 0,26. Designerul principal Ian Kallum a declarat, că anume XE va determina viitorul sedanelor sportive de la Jaguar.
Caroseria noului Jaguar în mare parte este din aluminiu, grație platformei –modul iQ[Al]. Suspensia din față – pârghii duble, ca la sport-carul F-Type. În spate – un Integral Link cu multe pârghii, care asigură avantaje considerabile față de cele tradiționale. Aceasta va contribui la stabilirea «noilor standarde de mișcare lină și de manevrabilitate» în clasa respectivă. Jaguar XE va avea motoare pe benzină de 2,0 litri și motoare diesel Ingenium. Deocamdată nu sunt publicate specificările depline, se știe însă că agregatul consumă 3,7 litri la 100km , eșaparea de CO2 – 99 г/км. XE S va primi cunoscutul deja motor de 3,0 litri și 340c.p., V6 cu compresor mecanic, cuplat cu automatul în 8 trepte. Așa, sedanul va dezvolta 60 mile la oră (km/h) în 4,9 secunde, atingând maximumul de 250 km/h.
Jaguar XE va fa dotat cu servodirecție electrică și All Surface Progress Control, care oferă șoferului patru programe de șofat echilibrate ideal: Dynamic, Normal, Eco și Winter. Cel din urmă asigură tracțiunea perfectă, în cazul sectoarelor dificile de drum , la viteze mici. Tabloul este completat de un spectru larg de ajutoare electronice inteligente, sistemul informativ-distractiv InControl, display-ul cu proiecție laser și seturi de roți de la 17 la 20 țoli.
Cu prețul inițial de 27 mii lire, XE tinde să devină un nou best-seller Jaguar: compania intenționează să comercializeze anual, la utilizarea tuturor capacităților de producere, peste 100 mii exemplare, după care să sporească vânzările suplimentând cu noi variante de caroserie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?