X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Turcia vor semna un acord de liber schimb

10 sep. 2014,, 15:33   Economie
4838 1
Foto: ipn.md
Republica Moldova va semna Acordul de liber schimb cu Turcia pe 11 septembrie la Chișinău. Documentul urmează a fi semnat de ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, şi ministrul Economiei al Republicii Turcia, Nihat Zeybekci, notează NOI.md.

Cei doi oficiali vor susține și un briefing după semnarea documentului. Ceremonia de semnare a Acordului va avea loc la sediului Guvernului.

Precizăm că semnarea Acordului de liber schimb între Republica Moldova și Turcia era preconizată pentru perioada 21-22 august. Turcia a devenit membru asociat al Uniunii Europene în 1996 și acest acord de alianță îi obligă pe membrii săi să promoveze o politică comercială externă comună față de țările terțe și să aplice aceleași regimuri comerciale. Prin urmare, Republica Moldova, deschizîndu-și piața pentru produse occidentale, trebuie să asigure un tratament analogic pentru produsele din Turcia, care are deja condiții similare cu 26 de state.

Potrivit datelor Camerei de Licenţiere, în prezent, în Moldova funcţionează 977 de întreprinderi cu capital turcesc, investiţiile acestora atingînd cifra de 22 de milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?