X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

A fost anunţat mecanismul de distribuire a creditului polonez în valoare de 100 de milioane de euro

8 sep. 2014,, 16:58   Economie
5202 1
Foto: west-pereezd.ru
Guvernul Moldovei a coordonat definitiv, a aprobat şi a făcut public mecanismul de distribuire a creditului preferenţial în valoare de 100 de milioane de euro, alocat de Polonia pentru modernizarea sectorului agroindustrial al ţării noastre, relatează NOI.md.

Potrivit unei decizii a cabinetului de miniştri, publicate în Monitorul Oficial, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a fost desemnată drept instituţie de implementare a acordului de credit în domeniul agriculturii, procesării producţiei agricole şi infrastructurii conexe, ce reprezintă 90% din creditul acordat de către Guvernul Poloniei.

Totodată, pentru domeniul industrial şi infrastructura conexă, ce reprezintă 10% din credit, unitatea de implementare a acordului de credit a fost desemnată instituţia publică „Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei”.

Anterior s-a comunicat că creditul preferenţial în valoare de 100 de milioane de euro va fi acordat Moldovei pe un termen de 25 de ani, cu o dobîndă de 0,15% anual, cu o vacanţă fiscală de cinci ani. Mijloacele vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor de modernizare a sectorului agroindustrial din Moldova, de restructurare a agriculturii, de dezvoltare a infrastructurii acesteia, în special a fermelor specializate în producţia producţiei agricole tradiţionale – lapte şi carne, precum şi altei producţii competitive. De asemenea, creditul polonez îi va permite Moldovei să investească în tehnologii moderne de procesare a producţiei agroalimentare.

Se preconizează ca creditul să le ajute agricultorilor din Moldova să procure din Polonia tehnică şi utilaje moderne, în special maşini pentru semănatul şi colectarea morcovului, a sfeclei, cepei şi cartofului. Împrumutul polonez va fi utilizat pentru construcţia depozitelor moderne pentru păstrarea şi procesarea postrecoltare a legumelor, pentru procurarea liniilor tehnologice pentru sortarea, spălarea şi ambalarea legumelor, pentru modernizarea sectorului avicol, în special, pentru construcţia incubatoarelor, modernizarea fabricilor avicole, crearea fabricilor pentru producerea prafului de ou. Mijloacele sînt destinate, de asemenea, pentru construcţia abatoarelor avicole moderne, modernizarea liniilor de procesare a laptelui, precum şi a punctelor de colectare a laptelui de la populaţie, construcţia şi înzestrarea fermelor şi abatoarelor de vite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?