Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cosovan: „Omuleţi verzi” racolează şi instruiesc tineri din Moldova

5 sep. 2014,, 13:45   Societate
8848 18
Foto: flux.md
În Moldova există "omuleţi verzi", care racolează şi instruiesc tinerii cum să dezinformeze şi să acţioneze în situaţii excepţionale. Declaraţia a fost făcută de ex-viceministrul Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan, în şedinţa de joi a clubului de presă "Summitul NATO la Wales: aşteptări şi cerinţe", care a avut loc la Centrul de Informare şi Documentare NATO.

Potrivit agenţiei "Infotag", Cosovan a afirmat că în Moldova există subdiviziuni formate de aşa-numiţii "fraţi mai mari" din Rusia şi care fac pregătiri în Transnistria şi în Găgăuzia.

Fostul funcţionar a spus că a solicitat, împreună cu colegii săi, în repetate rînduri autorităţilor moldoveneşti să se autosesizeze.

"Serviciul de Informaţii şi Securitate a efectuat unele investigaţii în sudul Moldovei şi a constatat prezenţa acolo a unui număr de trei "omuleţi verzi", care se ocupau de instruire, dar, din cauza unei scurgeri de informaţii, aceştia au reuşit să fugă. În sudul Moldovei au fost racolate peste 500 de persoane care au urmat instruiri la Rostov, Moscova, în Transnistria şi la Bălţi. În perioada instruirii, tinerii au împuşcat cu cîte 500-1000 de cartuşe pe zi. De asemenea, există informaţii că şi la Chişinău se face racolarea şi instruirea tinerilor", a menţionat el.

Cosovan a făcut apel către autorităţile Moldovei şi organele de drept să întreprindă măsuri pentru rezolvarea problemei existente, pentru că "nu este un secret că armata Transnistriei este mai mare şi mai bine pregătită, dotată cu arme şi tehnică modernă, spre deosebire de cea moldovenească. Prin urmare, în eventualitatea unui conflict armat, militarii moldoveni nu vor putea opune o rezistenţă corespunzătoare".

Ex-ministrul a amintit de recentele evenimente din Crimeea, unde "omuleţi verzi", provenind din Rusia, au condus la înstrăinarea autonomiei din componenţa Ucrainei şi anexarea acesteia la Federaţia Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?