Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

„Gazprom” promite că nu va lăsa Moldova fără gaze

4 sep. 2014,, 16:09   Economie
3942 0
Foto: segodnya.ua
Concernul rus „Gazprom” a asigurat autoritățile moldovene că își va îndeplini obligațiile de livrare a gazelor în Moldova și că republica nu va avea probleme cu „flacăra albastră”, informează NOI.md.

Precum a comunicat pentru Publika TV vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, el a fost asigurat de livrarea fără perturbări a gazelor, de către vicepreședintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Valeri Golubev, care a sosit la Chișinău pentru a participa la festivitățile prilejuite de aniversarea a 15-a a întreprinderii.

Precum a menționat Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu Valeri Golubev el a discutat despre relațiile dintre Moldova și Rusia în domeniul livrărilor de gaze, însă nu au fost examinate detaliat problemele încheierii unor noi contracte la gaze și stabilirii prețurilor la gaze. Se preconizează că discuțiile detaliate dintre Chișinău și Moscova privind prelungirea actualului sau semnarea altui contract de livrare a gazului rusesc în Moldova vor avea loc mai tîrziu. Andrian Candu a declarat că, potrivit lui Valeri Golubev, Federația Rusă și „Gazprom” oferă garanții privind respectarea obligațiilor privind livrarea de gaze în Moldova și în alte țări din regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?