Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avertisment ONU: Vom trăi într-un IAD climatic

3 sep. 2014,, 01:59   Ştiinţă şi IT
6471 0
Foto: ntv.ru
Națiunile Unite avertizează că omenirea va trăi un "iad climatic" în 2050: inundații, furtuni și secetă extremă, din Arizona în Zambia.

Campania prin care ONU face publicitate unui summit climatic a fost declansata luni, scrie The Guardian.

"Miami South Beach este sub apa", anunta un meteorolog in prima editie a "prognozei meteorologice din viitor", din 2050.

Organizatia Meteorologica ONU, care a invitat televiziuni binecunoscute sa se alature proiectului cu cate un buletin meteo din viitor, a precizat ca scenariile sunt imaginate, dar realiste pentru o lume in incalzire.

Unele buletine meteo din viitor arata schimbari extreme: un prezentator bulgar arata o harta cu temperaturi de 50 grade Celsius, spre exemplu.

"Schimbarea climatica afecteaza vremea de pe tot globul. Este tot mai extrema si modifica vechile modele climatice. Asta inseamna mai multe dezastre, mai multa incertitudine", a avertizat secretarul general ONU, Ban Ki-moon.

Ban le cere liderilor lumii sa faca "promisiuni curajoase" la summitul din New York, in asa fel incat, pana la sfarsitul lui 2015, aproape 200 de state sa fie de acord cu un plan de incetinire a incalzirii globale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?