X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cea mai mare anexare din ultimii 30 de ani

3 sep. 2014,, 01:05   Externe
7618 4
Foto : incomemagazine.ro
Israelul a anuntat planurile de expropriere a patru kilometri patrati de teren palestinian din Cisiordania. Decizia de a rupe teren de la sud de Betleem este cea mai importanta de acest fel luata de Israel in ultimii 30 de ani.

Exproprierea este un raspuns dat rapirii si uciderii a trei tineri evrei in aceasta regiune, in iunie, incident ce a declansat un nou razboi in Gaza, relateaza BBC.

Palestinienii au cerut actiuni diplomatice impotriva Israelului, iar SUA au cerut Guvernului sa renunte la aceasta masura.

Seful echipei palestiniene de negociere, Saeb Erekat, a aratat ca Israelul ar trebui facut responsabil de catre comunitatea internationala pentru "activitatea de colonizare continua din Cisiordania si Ierusalimul de Est", in vreme ce un oficial din Departamentul american de Stat a descris decizia drept "contraproductiva scopului declarat al Israelului de a negocia solutia celor doua state cu palestinienii".

Decizia a fost anuntata, duminica, de armata israeliana, prin departamentul insarcinat cu administrarea chestiunilor civile in Cisiordania. Preluarea terenului in zona Gush Etzion deschide calea expansiunii coloniei Gevaot, scrie sursa citata.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?