X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia a decis să schimbe doctrina militară

3 sep. 2014,, 00:55   Externe
6368 2
Foto : tvc.ru
Pînă la sfîrșitul anului 2014 Rusia va adopta o doctrină militară revizuită în legătură cu apariția unor noi amenințări la adresa statului, a declarat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Mihail Popov. Potrivit lui, revizuirea doctrinei este dictată de extinderea NATO, problema apărării antirachetă și situația din Ucraina și în jurul ei, informează "Kommersant".

Potrivit lui Popov revizuirea doctrinei este dictată de factorii politici externi: "Nu am nicio îndoială că problema apropierii infrastructurii militare a țărilor membre NATO de granițele țării noastre, inclusiv prin extinderea blocului, va păstra locul său ca una dintre amenințările militare externe la adresa Federației Ruse", - a spus Popov.

"Experiența arată că fiabilitatea unora dintre partenerii noștri occidentali este un fenomen temporar, asociat, din păcate, foarte strîns cu conjunctura politică. Evident, precizările introduse în doctrina militară ar trebui să vizeze eliminarea dependenței de importurile de mașini-unelte, furnizarea de materii prime materiale și componente", - a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?