Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Șase școli de meserii din Moldova vor fi optimizate

2 sep. 2014,, 17:48   Societate
5572 0
Foto: radiotimisoara.ro
Șase școli de meserii de pe lîngă penitenciarele din Republica Moldova vor fi comasate cu școlile profesionale. Un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de Ministerul Educației. Este vorba despre școlile de meserii din municipiul Chișinău, Lipcani, Soroca, Hîncești și Briceni, informează NOI.md.

Astfel, Școala de Meserii nr. 1 din satul Pruncul va fi comasată cu Școala Profesională nr. 9 din municipiul Chișinău, Școala de Meserii nr. 2 din Cricova – cu Școala Profesională nr. 7 din Chișinău, Școala de Meserii nr. 3 cu Școala Profesională nr. 3 din Chișinău.

Totodată, Școala de Meserii nr. 4 din Soroca va fi comasată cu Școala Profesională din acest oraș, Școala de Meserii nr. 5 din Lipcani – cu Școala de Meserii nr. 10 din Briceni, iar Școala de Meserii nr. 6 din Hîncești va fi comasată cu școala profesională din localitate.

Șeful Direcției studii medii profesionale din cadrul Ministerului Educației, Silviu Lungu, a confirmat pentru NOI.md că întreg personalul didactic și baza tehnico-materială a școlilor de meserii va trece în gestiunea instituțiilor de învățămînt cu care vor fi comasate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?