Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Kasparov către Obama: E război, prostule!

3 sep. 2014,, 01:15   Externe
14491 32
Foto : kasparov.ru
Garry Kasparov, fostul campion mondial la şah, opozant al lui Vladimir Putin, condamna lasitatea Occidentului în fața invaziei rusești din Ucraina. Kasparov crede că atitudinea Occidentului este chiar mai periculoasă decît atacul Rusiei.

Cuvintele lase care vin de la Berlin şi Washington sunt la fel de scandaloase ca propaganda regimului lui Putin, dar chiar mai periculoase.

"Perdelele de fum ale Moscovei nici nu mai sunt necesare în faţa acestei ignoranţe voite. Minciunile lui Putin sunt evidente şi aşteptate. Liderii europeni şi Casa Albă sunt chiar mai dornici decît Kremlinul să pretindă că acest conflict este local şi nu are nevoie de altceva decît de promisiuni vagi de la o distanţă foarte sigură", comentează Kasparov, care în prezent este preşedintele Human Rights Foundation, cu sediul la New York.

”În timp ce trupele ruse şi convoaiele de blindate avansează în estul Ucrainei, Guvernul ucrainean imploră "lumea liberă" să-i acorde ajutor şi protecţie. Liderii lumii libere, însă, cauta sa gaseasca cuvintele potrivite pentru a se elibera de responsabilitatea morală de a acorda acea protecţie”, scrie Garry Kasparov in revista TIME, citat de Incomemagazine.

A spune adevărul acum ar însemna să recunoşti multe luni de minciuni, aşa cum liderii occidentali au avut nevoie de ani pentru a admite că locul lui Putin nu este în clubul G7 al democraţiilor industrializate. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, s-a întîlnit recent cu Barack Obama, dar declaraţia ulterioară a liderului american a arătat că nu este dispus să recunoască realitatea. Poate că Poroşenko ar fi trebuit să se asorteze cu ţinuta casual a lui Obama, purtînd un tricou pe care să scrie "Este un război, prostule!", continuă Kasparov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?