Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Combinatul „Cricova” a început recoltarea strugurilor

2 sep. 2014,, 17:33   Economie
5997 0
Foto: noi.md
Combinatul de Vinuri „Cricova” a început marţi strîngerea recoltei din viile proprii.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la Serviciul de presă al combinatului, este vorba de circa 600 ha de plantaţii în sudul şi centrul ţării. Conform prognozelor, în acest an urmează a fi culese peste 4000 de tone de struguri de calitate înaltă cu un potenţial deosebit pentru fabricarea vinurilor elitare.

Directorul general al combinatului, Valentin Bodiul, a menţionat că "vor fi întreprinse toate măsurile de rigoare pentru a strînge recolta în termeni restrînşi, în pofida provocărilor climaterice, economice sau de altă natură din acest an".

În mod tradiţional, "Cricova" a început culesul strugurilor de soiuri Muscat, apoi va urma Chardonnay, Feteasca și altele.

Strugurii urmează a fi procesaţi pentru producerea întregului sortiment de vinuri lente şi spumante "Cricova", precum: "Lacrima Dulce", "Prosecco", "Asti", "Primeur" (Beaujolais), "Roze", "Vin Virgin", "Magnific". Producerea acestor vinuri se va face îmbinînd procedeele clasice de fabricare cu cele moderne, inclusiv know-how.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?