X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Academia de Științe a Moldovei are dubii în privința datelor Serviciului pentru Migrație al Rusiei

2 sep. 2014,, 16:36   Societate
3552 1
Foto: noi.md
Reprezentanții Institutului de Economie, Finanțe și Statistică din cadrul Academiei de Științe a Moldovei se îndoiesc de veridicitatea datelor Serviciului Federal pentru Migrație al Rusiei cu privire la faptul că, în trimestrul I al anului 2014, în Rusia s-au stabilit cu traiul 382,5 mii de cetățeni ai Moldovei, relatează NOI.md.

„Cel mai probabil, aceste date reflectă situația din toată perioada de aplicare a programului special de strămutare sau pe cea din ultimele două decenii. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, de la sfîrșitul anilor '90 ai secolului trecut cu traiul permanent peste hotare s-au stabilit 100 de mii de persoane, după alte date, din anul 2005, peste hotare au plecat și s-au stabilit 300 de mii de cetățeni.

Se poate de presupus, și așa și este, că nu toți care pleacă peste hotare pentru a se stabili acolo definitive își înregistrează plecarea. Dar cifra de peste 382 de mii de persoane în doar trei luni este una ireală”, a precizat unul dintre specialiștii secției de statistică, care a solicitat anonimatul din considerente etice.

Amintim că, potrivit datelor Serviciului Federal pentru Migrație al Rusiei www.fms.gov.ru, Republica Moldova se numără printre lideri după numărul de persoane care au emigrat în Rusia în trimestrul I al anului 2014. Astfel, numărul persoanelor originare din Moldova care au plecat în Rusia pentru a se stabili acolo definitiv a constituit 16,1% (382,5 mii) din numărul total de emigranți din statele CSI, care participă la acest program de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?