Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Locuitorii raionului Căușeni sînt revoltați de focurile de armă trase duminică

2 sep. 2014,, 16:28   Societate
4861 2
Foto: noi.md
Locuitorii satului Constantinovca, raionul Căușeni, au organizat o acțiune de protest în fața comunei Pervomaisc. Oamenii sînt revoltați de incidentul de duminică, în care verificarea actelor unui consătean de-al lor s-a soldat cu focuri de armă, relatează NOI.md cu referire la publika.md.

„Mă aflam în mașina poliției, unde am fost lovit de două ori. Apoi am fost strangulat cu centura de siguranță. Celălalt polițist a împușcat în aer, iar cel care se afla lîngă mine a tras un foc în mine”, a explicat șoferul automobilului „Opel” în vîrstă de 20 de ani, care a fost rănit de polițiști în umăr.

Pasagerul care se afla pe bancheta din spate a relatat că au fost urmăriţi de maşina poliţiei. „Cineva din spate voia să ne facă depăşire, iar cînd s-au apropiat am văzut că e mașina poliției. El (șoferul – n.red.) a început să oprească, iar ei ne-au făcut depăşire și ne-am lovit în ei. N-au întrebat nimic. L-au luat, l-au aruncat în mașină și s-au dus", a relatat pasagerul.

Martorii incidentului spun că polițiștii s-au comportat agresiv cu șoferul.

„Maşina poliţiei îi urmărea. La un moment dat maşina poliţiei i-a ajuns din urmă şi le-a blocat trecerea. După care unul dintre polițiști a ieșit, l-a scos pe șofer din mașină, l-a băgat în mașina poliției şi au plecat fără a spune nimic”, a menționat unul dintre martori.

Poliţiştii implicați în incident au refuzat să discute cu echipa Publika TV. La rîndul său, conducerea Inspectoratului Național de Patrulare declară că în situația dată polițiștii aveau dreptul să folosească arma din dotare.

„Au blocat drumul, au început să lovească cu pumnii și picioarele în mașină, l-au agresat pe unul dintre angajații poliției, care a suferit leziuni corporale. În prezent polițistul se află la spital. În timpul conflictului dintre angajatul poliției și șoferul automobilului Opel s-a produs o împușcătură accidentală”.

De menționat că nici automobilul poliției, nici vestoanele polițiștilor nu erau dotate cu camere video.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?