Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Lavrov: Prin apropierea de NATO, Kievul subminează eforturile de pace în estul Ucrainei

2 sep. 2014,, 15:00   Externe
2740 0
Foto : 7canal.com
Încercările Ucrainei de a obține statutul de țară membră a NATO subminează eforturile de oprire a războiului din estul Ucrainei, a declarat marți ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

Lavrov a spus că decizia de săptămîna trecută a Kievului, de apropiere de NATO, a venit la scurt timp după o întîlnire a liderilor rus și ucrainean în încercarea de a dezamorsa criza.

"Partea care susține pacea încerca, și încă încearcă, să obțină progresul negocierilor pentru găsirea unei soluții politice la toate problemele fundamentale cu care se confruntă ucrainenii, iar la Kiev, partea care susține războiul face pași clari cu scopul de a submina aceste eforturi", a spus el într-o conferință de presă.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a anunțat săptămîna trecută că executivul de la Kiev va înainta parlamentului un proiect de lege pentru a anula statutul de țară nealiniată și pentru a relua apropierea de NATO, începută de fostul președinte ucrainean Viktor Iușcenko, după Revoluția Portocalie din 2004.

Pe de altă parte, Lavrov a mai afirmat că Washingtonul ar trebuie să-și folosească influența pentru a determina o trecere de la război la procesul de pace în estul Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?