X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Moldova şi Ungaria vor realiza un şir de proiecte investiţionale

2 sep. 2014,, 14:00   Economie
2558 0
Foto: capital.ro
Moldova şi Ungaria intenţionează să realizeze un şir de proiecte investiţionale în sfera energetică, în domeniul dezvoltării businessului mic şi mijlociu, a infrastructurii transporturilor şi în alte domenii, informează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, aceste subiecte au fost abordate în cadrul întrevederii dintre ministrul adjunct al Economiei Octavian Calmîc şi omologul său ungar, Peter Szijjarto. În cadrul întrevederii au fost examinate şi perspectivele de cooperare comercială dintre ţara noastră şi Ungaria, odată cu intrarea în vigoare a DCFTA, implementarea proiectelor investiţionale, precum şi agenda pentru următoarea întrunire pe platforma comisiei interguvernamentale mixte, care va avea în perioada 25-26 septembrie curent la Chişinău.

În cadrul acestei reuniuni se preconizează semnarea acordurilor bilaterale în domeniul sănătăţii, al securităţii alimentelor, turismului, cel financiar, al mediului etc.

Peter Szijjarto a subliniat deschiderea autorităţilor ungare pentru cooperarea cu Moldova, dînd asigurări că va contribui asupra unui dialog mai intens în următoarea perioadă, inclusiv prin organizarea întîlnirilor de afaceri în parteneriat cu Ministerul Economiei, prin al cărui intermediu vor fi identificate și promovate toate oportunitățile de cooperare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?