Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chişinăul şi Bucureştiul vor fi unite printr-o autostradă modernă

2 sep. 2014,, 13:11   Economie
6319 4
Foto: constructionshows.com
Ministerele Transportului al Republicii Moldova şi României vor examina proiectul construcţiei unei autostrăzi moderne Bucureşti-Chişinău, relatează NOI.md. Anunțul a fost făcut în fața jurnaliștilor la Chişinău de către ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean. Oficialul a menţionat că conectarea infrastructurii drumurilor din Moldova şi România are o importanţă majoră.

„Pentru o integrare mai grabnică a Moldovei în UE este nevoie de acces la autostrăzi moderne”, a menţionat şeful diplomaţiei române.

De menţionat că anterior Moldova şi România au semnat un Memorandum de cooperare în domeniul infrastructurii drumurilor, ce prevede realizarea unui şir de proiecte strategice de infrastructură în domeniul transportului, în special construcţia drumurilor şi podurilor. Ministrul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, şi omologul său român, Ioan Rusu, au stabilit pachetul de proiecte prioritare în toate domeniile de transport, menţionînd că acum este nevoie să avanseze realizarea lor cît mai repede, inclusiv avînd acces la finanţarea europeană.

Părţile şi-au confirmat disponibilitatea de a începe cît mai urgent construcţia podului pentru transportul auto la Ungheni din contul finanţării europene. Grupul bilateral de lucru urmează să finalizeze argumentarea tehnică şi documentaţia financiară pentru lansarea lucrărilor de construcţie a acestui pod în anul 2015, imediat după obţinerea finanţării din UE. Vasile Botnari şi Ioan Russu au convenit, de asemenea, să accelereze finalizarea pregătirilor documentaţiei tehnice pentru construcţia noului pod Galaţi-Giurgiuleşti şi a podului Leca-Fălciu, pentru a începe lucrările necesare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?