Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Șoc în cadrul MAE rus, după declarația ministrului Apărării al Ucrainei

2 sep. 2014,, 03:07   Externe
20116 46
Fotо: politikus.ru
Ministerul rus de Externe a numit provocatoare și "șocante" declarațiile ministrului ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei că operațiunea de eliberare a estului Ucrainei de teroriști s-a încheiat și a început "Marele război pentru apărarea patriei", în care pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi.

"Chemarea lui Gheletei de a se pregăti pentru " zeci de mii " de victime în așa-numitul "marele război pentru apărarea patriei", dar, de fapt, - noi acțiuni de reprimare în propria țară, într-adevăr șochează. Astfel, el atrage poporul ucrainean în continuarea unui conflict civil sîngeros. O astfel de acoperire nelegiuită a propriei dorinţe de a rămîne în acest post (de ministru al apărării) cu orice preţ se pare că istoria Europei nu a mai cunoscut", a subliniat Ministerul rus al Afacerilor Externe.


"Este greu de crezut că astfel de declaraţii pot fi făcute de ministrul apărării unui stat civilizat, - preia declarația MAE al FR Interfax. - În caz contrar, pur şi simplu nu se înţelege cum de zeci de mii de familii ucrainene au putut avea încredere în acest funcţionar, dîndu-i pe mînă vieţile copiilor, fraţilor şi soţilor lor mobilizaţi în armata ucraineană într-un război fratricid în propria lor ţară".

Ministerul rus de Externe a subliniat că "gradul de adecvare al șefului Ministerului Apărării al Ucrainei, care a făcut această postare pe contul său de "Facebook" este obiect de cercetare pentru specialiștii nu din domeniul militar".

Ministerul rus de Externe a subliniat că singura informație utilă în acest text este desemnarea în calitate de "arhitect al victoriilor strălucite" ale forțelor armate ale Ucrainei în sud-est a Șefului Statului Major General, Viktor Mujenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?