Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gheletei: Rusia amenință Ucraina cu arme nucleare

2 sep. 2014,, 02:57   Externe
5807 15
Fotо: zn.ua
În Ucraina, a venit "marele război", în care pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi, a declarat ministrul ucrainean al Apărării Valeri Gheletei.

Ministrul Apărării Valeri Gheletei a declarat că Rusia amenință Ucraina cu arme nucleare în caz de continuare a rezistenței.

"Pe canale neoficiale partea rusă a de cîteva ori a lăsat să se înțeleagă că va folosi arme nucleare tactice, dacă vom continua rezistența", - a scris el pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Gheletei, " Rusia a pierdut războiul ‘hibrid’ din estul Ucrainei. Armata noastră cu hotărîre a distrus bandele de mercenari, diversioniști și comandourile rusești. Din această cauză Kremlinul a recurs la o invazie la scară largă a trupelor regulate pe teritoriul Donbasului. Astăzi avem de a face deja cu divizii și regimente, mîine ne-am putea trezi cu întreaga armată".

"Un mare război a ajuns în casa noastră, un război cum Europa nu a mai văzut de la al Doilea Război Mondial. Într-un asemenea război, pierderile se vor calcula nu cu sutele, ci cu miile, chiar cu zecile de mii de morţi. Trebuie să organizăm urgent apărarea împotriva Rusiei, care încearcă nu doar să cîştige noi poziţii în teritoriile ocupate, ci să lanseze o ofensivă asupra altor teritorii din Ucraina", a declarat Valeri Gheletei.

După cum se știe, la începutul anilor 1990, Ucraina a renunțat la armele nucleare, în schimbul unor garanții de securitate din partea SUA, Marii Britanii și Rusiei, care au semnat Memorandumul de la Budapesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?