Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fule: Acordul de asociere va contribui la exportul produselor moldoveneşti în UE

2 sep. 2014,, 08:00   Economie
3441 2
Foto: timpul.md
Comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, consideră că intrarea în vigoare din 1 septembrie a Acordului de asociere RM-UE va contribui la promovarea produselor moldoveneşti şi pe pieţele Uniunii Europene. Potrivit agenţiei "Infotag", această opinie Fule și-a expus-o în cadrul conferinţei de presă de totalizare a şedinţei Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, care a avut loc la Chişinău.

"Acordul de asociere, inclusiv crearea Zonei de liber schimb, nu este doar eliminarea barierelor comerciale şi noncomerciale pentru produsele moldoveneşti în UE. Acest document are menirea de a spori competitivitatea producătorilor moldoveni. Dacă vorbim despre fermieri, ei vor fi capabili să îmbunătăţească calitatea produselor lor, să îmbunătăţească condiţiile de depozitare. Ei vor avea, de asemenea, acces la resurse financiare pentru a intra în mod constant şi ferm pe piaţa europeană", a spus comisarul.

El a fost susţinut de către ministrul român de externe, Titus Corlăţean, care a dat exemple de cooperare între Republica Moldova şi România pentru promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa din ţara vecină.

"Acordul de asociere prevede mecanisme, oferă un cadru de cooperare în acest sens. Şi am început deja să aplicăm aceste mecanisme, care le permit producătorilor moldoveni să se impună pe noi pieţe", a spus ministrul.

El a atras atenţia și asupra îmbunătăţirii calităţii produselor.

"Acest lucru este foarte important pentru de a obţine un punct de sprijin pe piaţa europeană. De aceea, România a investit 50 de mii de euro pentru a crea un laborator ce studiază calitatea produselor agricole moldoveneşti. Toate acestea vor deschide perspective pentru o promovare stabilă pe piaţa UE", a spus Corlăţean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?