Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Leancă către diaspora moldovenească: Vom trece împreună nu doar prin greutăți, dar și prin bucurii (VIDEO)

2 sep. 2014,, 09:30   Societate
3858 14
Foto: noi.md
„Avem nevoie de dumneavoastră nu doar din perspectiva transferurilor bănești pe care le faceți persoanelor apropiate. Mult mai importantă este susținerea dumneavoastră morală a eforturilor noastre de integrare europeană a Moldovei, de consolidare și dezvoltare a economiei țării, îmbunătățirea situației sociale a cetățenilor”, a declarat premierul Iurie Leancă în discursul de salut adresat participanților celui de-al șaselea Congres al Diasporei, informează NOI.md.

Șeful executivului a amintit că săptămîna trecută a fost plină de evenimente importante: s-au desfășurat Zilele Diasporei Moldovenești, au avut loc mai multe întrevederi ale cetățenilor moldoveni de peste hotare cu miniștrii și funcționarii de diferit rang, în cadrul cărora au fost discutate problemele cu care se confruntă ambele părți. Totodată, au fost organizate întrevederi și cu tinerii noștri conaționali care locuiesc și își fac studiile în diferite țări.

Mulți dintre cei prezenți la eveniment au participat sîmbătă la sărbătoarea organizată la Complexul Etno-Cultural „Vatra”.

„Nu are nicio importanță ce dimensiuni a avut plăcinta coaptă. Important este că sîntem împreună și trebuie nu doar să depășim momentele grele, dar și să ne bucurăm de cele fericite”, a subliniat premierul.

Iurie Leancă i-a îndemnat pe participanți să utilizeze activ platformele forumului pentru a discuta problemele comunității, pentru a veni cu propuneri și soluții.

„Conștientizăm foarte bine că trebuie să întreprindem totul pentru ca dumneavoastră singuri să doriți să reveniți în patrie. Acest lucru este legat de problemele financiare, de posibilitatea de a pune în aplicare cunoștințele acumulate și forțele în Moldova. Noi lucrăm în această direcție. În acest sens deja este realizat Programul „PARE 1+1” de atragere a investițiilor în economie. Chiar dacă fondul de stat constituie doar 200 de milioane de lei, dar cu încă 200 de milioane de lei ai dumneavoastră deja pot fi lansate afaceri”, a precizat Iurie Leancă.

Șeful executivului i-a îndemnat pe concetățenii de peste hotare să participe activ la alegerile parlamentare din toamna anului curent. „Votul dumneavoastră poate fi decisiv pentru stabilirea vectorului de dezvoltare a țării noastre, pentru viitorul Moldovei”, a conchis Iurie Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?