Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Iaroș a explicat cauzele înfrîngerii militare a Kievului (FOTO)

2 sep. 2014,, 00:07   Externe
15819 34
Foto : googleusercontent.com
Presa ucraineană a răspîndit declarația liderului "Sectorului de dreapta", Dmitri Iaroș, care în Rusia a fost dat în căutare pentru incitare la terorism. Liderul radicalilor a numit numărul de soldați uciși în luptele recente și a anunțat cauzele înfrîngerii Kievului în operațiunea specială în sud-estul Ucrainei, relatează ntv.ru.

Potrivit lui Iaroș, în luptele grele de la Saur-Moghila, Amvrosievka, Starobeșevo, "blestematul Ilovaisk" au fost uciși aproximativ 30 de membri ai "Sectorului de dreapta", care au fost atașați la batalioanele de voluntaru "Dnepr" și "Donbas".

Unul dintre motivele pentru înfrîngerea trupelor ucrainene în opinia lui Iaroș este "nivelul moral și psihologic scăzut, lipsa spiritului combatant și disciplinei în rîndurile celor recrutați", precum și "panica în birourile înalților oficiali de la Kiev".

Liderul "Sectorului de dreapta" notează, de asemenea, "incompetența unor generali" care conduc operațiunile și "asigurarea logistică nesatisfăcătoare a unităților de pe front", scrie "UNN".

"Cea mai mare parte dintre vehiculele blindate noi le pierdem nu din cauza că le părăsesc echipajele, ci pentru că este stricată, nu merge sau nu trage", - a declarat Dmitri Iaroș.

Potrivit acestuia, principalul motiv pentru pierderile mari a fost "invazia deschisă a kațapilor, neașteptată pentru conducerea militară a statului, și loviturile lor în spatele trupelor noastre care deja gîtuiau separatiștii". – transmite obozrevatel.com.

Cu toate acestea, el a subliniat că situația nu este fără speranță.

"Nu intrați în panică. Situația în zona de conflict este foarte complicată, dar nu fără speranță. Frontul trebuie îndreptat și stabilizat, trecîndu-se la apărarea activă. Știu că în cercurile militare acest lucru deja se discută", - a scris el.

Potrivit lui Iaroș, la Ilovaisk trupele guvernamentale au suferit pierderi teribile.
"Dar acolo s-au aflat doar cîteva unități ale formațiunilor de voluntari. Batalioanele "Donbas", " Dnepr" și altele - sînt în viață și gata să continue să-și apere Poporul", - a subliniat el.

Potrivit ntv.ru, rebelii au declarat astăzi că în noaptea de 30 spre 31august trupele ucrainene au pierdut circa 120 de oameni morți și răniți. Au fost capturate șase tancuri și opt vehicule blindate.

Tot astăzi, părții ucrainene i-au fost transmiși peste 220 de soldați capturați. Ministrul de Interne, Arsen Avakov a precizat că este vorba despre batalioanele "Mirotvoreț" și "Dnepr-1", care anterior au fost încercuiți la Ilovaisk. Coridorul a fost deschis de rebeli după apelul direct lansat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?