X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sturza și-a expus public poziția față de alegerile din acest an

1 sep. 2014,, 13:20   Politică
5037 2
Foto: interakt.md
Fostul premier Ion Sturza nu intenționează să se implice în niciun fel în politică, nici în campania electorală. Declarațiile au fost făcute de omul de afaceri Ion Sturza astăzi, 1 septembrie, în cadrul unei reuniuni publice de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, unde acesta a susținut lecția inaugurală a anului academic 2014-2015 pe tema „Moldova între geografie și istorie”. Potrivit lui, revenirea în politica moldovenească ar însemna renunțarea la valorile și principiile de care se ghidează. El a spus că în ultimii ani a primit mii de mesaje în care era încurajat să revină în politica moldovenească, sugerîndu-i chiar să decidă pînă la 1 septembrie.

„A face politică înseamnă să te conformezi anumitor lucruri. În cariera mea de peste 30 de ani, eu mi-am construit o anumită scară de valori și principii. Astăzi, a mă implica în politică ar însemna să trădez aceste valori și principii, ar însemna să mă las de libertatea de a fi. De aceea, astăzi o declar public: eu nu mă voi implica în campania electorală, nu voi participa la aceste alegeri și nu am de gînd să accept nicio funcție publică în Republica Moldova. Eu aleg să fiu de partea oamenilor și voi avea grijă ca politicienii să fie mai buni şi sper în Moldova democratică prosperă”, a menționat fostul premier.

Amintim că anterior, în repetate rînduri, în presă s-a vehiculat ideea unei eventuale reveniri a lui Ion Sturza în politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?