Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza: Astăzi este foarte important să învățăm lecțiile istoriei (VIDEO)

1 sep. 2014,, 13:00   Societate
4467 1
Foto: noi.md
Ex-premierul Ion Sturza a deschis astăzi, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, noul an de studii. Fostul premier le-a predat studenților de la facultatea de istorie lecția „Moldova între geografie și istorie”, în care a vorbit nu doar despre istoria constituirii statalității moldovenești, politică și geografie, dar și despre experiența și impresiile personale, despre lecțiile care trebuie trase din istorie.

„Poți fugi de toate, nu și de geografie și istorie. Trebuie să învățăm lecțiile istoriei. E drept că mulți percep istoria ca pe o ancoră. Eu consider că istoria este fundamentul viitorului nostru. Este foarte important să învățăm lecțiile istoriei, mai ales acum. Eu în genere aș organiza un examen la istorie pentru toți politicienii și conducătorii statului înainte de numirea lor în funcție. Este foarte important”, a menționat Sturza.

Fostul premier a subliniat importanța studiilor pentru studenți. „Studiile academice, în complex cu un nivel bun de cultură, etică și morală, pot servi drept bază pentru a deveni un om de succes, deoarece reușitele unei persoane nu reprezintă o anumită formulă, ci munca și într-o măsură oarecare norocul”, a spus fostul șef de guvern.

Ion Sturza nu este la prima lecție în universități. Anii precedenți el a desfășurat întîlniri cu studenții în alte instituții de învățămînt superior, dar pe subiecte economice. Ion Sturza a menționat că în acest an a ales Universitatea Pedagogică, deoarece consideră că anume de pedagogi și studii depinde viitorul Republicii Moldova.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?